Uppföljning av slutkonferensen den 9 maj.

DSC_0012Här kommer ett uppföljande inlägg med anledning av Skola & Kulturs avslutande konferens den 9 maj ”Skola & Kultur – en resa från praktik till politik”. Dagen hade fokus på ledarskapsperspektivet och tog sin utgångspunkt i strategin RELEVANT.  Vi var 120 personer som deltog i diskussioner och lyssnade på föreläsarna Anna Lund och Bengt Göransson. Dagen avslutades med en inbjudan till Emmaboda från Glas Factory och Bjurbäckskolan till nästa konferens med samverkan som tema. Denna utlovas i december och då hoppas vi att vi alla ses igen. 🙂

En krönika kring dagen signerad Björn Samuelsson, Kulturutvecklare Kalmar kommun, hittar du här.
En artikel ur Barometern från arbetet med Skola & Kultur och slutkonferensen hittar du här: artikel9maj

Nedan finner ni en sammanställning av material och presentationer som presenterades och visades under dagen:

”RELEVANT” Den regionala skolkulturgarantin. Färg och Svartvit(förutskrift)
Utvärdering av projektet Skola & Kultur Tältet är rest och manegen är krattad…

”Lära nytt Tänka nytt”  EU-projektet Create Learn, Prövande av estetiska arbetsformer. Samarbete mellan lärare från Litauen, Danmark, Tyskland och Sverige.
”Utmaningar och vägval”  Utvärdering av projektet Create Learn

Glaspedagogik  Folder om Glas Factory och Bjurbäckskolan i Emmaboda och samarbetet kring glaspedagogik.

Utvärderingen av Skapande skola”  som Anna Lund har genomfört på uppdrag av Myndigheten för kulturanalys.
Annas presentation som PDF. Utvärdering Skapande skola, Anna Lund

Estetiska lärprocesser, Ett samarbete mellan Vasaskolan i Kalmar och Konstmuseets Ateljéverksamhet,

”Får man använda sin fantasi”  Här hittar ni Elin Johanssons bok. På litteraturväggen.se skriver Elin intressant och kul om hur litteratur kan användas i barns och elevers lärande.

”Alla är under utveckling alltid” En berättelse om ett samarbetet ”Bli människa” som pågick under ett år mellan skolan i Vi, Vimmerby kommun och Byteatern. Under ”arkiv” i huvudmenyn hittar du en version  på engelska och materialet anpassat för visning på dator.

”Själen mår bra av en skapande dag”  En text av eleven Hermine Magnusson om vikten av kultur i skolan.

DSC_0053 kopiaDSC_0039 Lena o Ragnar lunch Bo o Ulf anna-föreläser Anna o Tony

Det här inlägget postades i Aktuellt. Bokmärk permalänken.