Lärandet i centrum på Borgholmskonferensen

Den 13 september i vackraste sommarvädret arrangerade Borgholms kommun tillsammans med Skola & Kultur  konferensen ”Uppfylla mål och skapa mening – Kultur i skolan ur ett ledningsperspektiv”. Drygt 100 personer i ledande roller såsom rektorer, skolchefer, kultursekreterare, kulturchefer, konsulenter och förtroendevalda samlades på Borgholms slott för att lyssna och samtala kring hur skolan och kulturen kan samverka för en ökad motivation och högre måluppfyllelse.
Efter att ha hälsats välkomna av utbildningsnämndens ordförande Christina Ateva inledde  Byteatern och Länsmusiken dagen mycket stämningsfullt under de gamla stenvalven då de framförde Tranströmers Shubertiana.
Jockum Landin från Kulturrådet berättade om satsningen Skapande skola och den utvärdering de sammanställt efter de tre år som stödet funnits.Dagens huvudtalare Ulla Wiklund tog utgångspunkt både i sin egen uppväxt och i den nya läroplanen när hon föreläste om kreativitet och estetiska lärprocesser. Micke Gunnarsson avslutade dagen med en inspirerande och tänkvärd föreläsning kring allas vårt ansvar för att må bra själva som en grund för att göra det så bra som möjligt för våra barn.
Under det avslutande kaffeminglet hördes röster som pratade framtid och efterlyste nästa steg. Vi på Skola & Kultur tar gärna emot tankar kring detta och hjälper gärna till med tid och medel inom ramen för projektet.
Länkar till Micke och Ullas bloggar hittar ni här i texten. Nedan hittar du Ullas och Jockums presentationer.
PS. Du hittar en länk till mer musik av Schubert i Byteaterns musiklista från förestälningen Lockfågeln. Öpnna musikprogrammet Spotify och skriv Lockfågeln i sökfältet. :-). DS.

Kulturrådets utvärdering av skapande skola

När kulturen knackar på skolans dörr.
 

Det här inlägget postades i Aktuellt. Bokmärk permalänken.